In beeld: deze duurzame merken maken milieuvriendelijke jeans

13/04/16 om 15:17 - Bijgewerkt op 15/04/16 om 11:01

Bijna iedereen heeft een jeans in de kast hangen. Het is dan ook een veelzijdig kledingstuk dat voor eeuwig hip zal zijn en, indien goed gemaakt, lang meegaat. Het enige nadeel? Een doorsnee jeans kan tot 1000 liter water verspillen tijdens het productieproces. Gelukkig zijn er heel wat merken die een duurzaam alternatief bieden.

Op het veld heeft conventioneel katoen al liters en liters water nodig. Tel daar de wassingen en kleuringen tijdens het productieproces nog eens bij en je merkt: zelfs een propere jeans is behoorlijk vuil. De zware metalen die gebruikt worden tijdens het productieproces van de conventionele jeansbroek komen trouwens ook in het water terecht en zijn geen stoffen die je dicht op je huid wil dragen.

Wij zingen daarom vanaf nu 'Blue Eyes, Green Denim' en 'Green jeans, white shirt, walked into the room you know you made my eyes burn'.

Shop deze merken onder meer bij Juttu, Today is a Good Day en Supergoods.

Meer weten over jeans? Klik hier voor meer weetjes.

Schrijf je ook gratis in voor Fair Fashion Lab #1 (23/04, 14u-16u, MIAT Gent), dat helemaal in het teken staat van eerlijke jeans. Het Lab is bijna volzet dus snel zijn, is de boodschap! Klik hier voor meer info.

(LP)

Onze partners