Voedzaam en hartverwarmend: romige wortel-linzensoep met yoghurt en koriander

In Zweden weten ze hoe je koude winterdagen gezellig maakt met heerlijke geuren en gepruttel die het huis vullen. Probeer dit recept van wortel-linzensoep, recht uit het Hoge Noorden.
De rode linzen maken deze soep van de Zweedse kookboekenschrijfster en foodcolumniste Caroline Hofberg voedzaam en romig. Schep er op het laatste moment wat Turkse yoghurt en gehakte koriander op om de soep helemaal af te maken.
Recept wortel-linzensoep

Voor 4:
300 g wortels
1 ui
2 teentjes knoflook
olijfolie
1/2 el kerrie
1 l groentebouillon
180 g rode linzen
200 ml wortelsap
1 el citroensap
grof zeezout
versgemalen peper
Voor erbij :
Turkse yoghurt
verse koriander
Bereidingswijze:
Schraap de wortels schoon, snij in stukken. Pel en snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote pan, fruit de wortels, ui en knoflook enkele minuten. Voeg aan het eind de kerrie toe, bak kort mee. Voeg de bouillon en linzen toe. Dek af en laat de wortels 15-20 minuten koken, tot ze zacht zijn.
Doe het wortel- en citroensap erbij. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Verhit de soep opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
(Werk eventueel af met blokjes spek)
(recept uit ‘Warme Winterkeuken’ van Caroline Hofberg)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier