Ruby chocolade: echt de vierde smaak na zwart, bruin en wit?

08/11/17 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

'Wat is je favoriet: zwarte, bruine of witte chocolade?': tot enkele maanden geleden was het leven simpel en kon je mensen indelen aan de hand van een simpele vraag. Moet daar nu een vierde smaak bij? Zijn er nog zekerheden in de wereld van chocolade nu Barry Callebaut haar roze variant heeft voorgesteld? En wat is het juist? We zochten het voor je uit.

Chocolade met een bijzonder kleurtje op de markt brengen: dat is op zich niets nieuws. Mits toevoeging van (al dan niet natuurlijke) kleurstoffen kan je witte chocolade al langer de meest gekke kleuren geven. Zo bracht Tony's Chocolonely bijvoorbeeld vorig jaar nog een speciale editie uit waarbij gevriesdroogde frambozen hun witte chocolade een rozige tint gaven. De roze chocolade die Barry Callebaut begin september met veel toeters en bellen lanceerde in Shangai, is echter van een heel andere orde.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners