Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

28/09/16 om 13:05 - Bijgewerkt om 13:04

Afgelopen zomer heb je ongetwijfeld al genoten van een pot heerlijke Zeeuwse mosselen, maar na enkele maanden extra groeien, merk je toch wel een verschil. Zo zijn niet alleen de schelpen voller, maar worden ook de mosselen rijker van smaak. Vandaar dat de schelpen nu gevierd worden met een Nationale Mosselweek. We serveren je elke dag een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock. Smakelijk!

Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille

© .

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
  • 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 klontje hoeveboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
  • Paar takjes dragon
  • 1 vanillepeul
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml Ricard

Bereiding

  1. Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
  2. Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet de pot op een heet vuur.
  3. Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
  4. Werk af met het loof van de venkel.
  5. Smakelijk!

Onze partners