Zeeuwse mosselen met venkel, ricard en vanille
28-09-2016, 13:05
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 13:42
Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock.
Ingrediƫnten
- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 venkel, inclusief loof (grof versneden)
- Paar takjes dragon
- 1 vanillepeul
- 100 ml kookroom
- 50 ml Ricard
Bereiding
- Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
- Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, room, Ricard, dragon, venkel en vanille toe. Zet de pot op een heet vuur.
- Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
- Werk de mosselen af met het loof van de venkel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier