Vegetarisch stoofpotje

Voor 6 personen
  • 1 groen pepertje
  • 1 el olie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl versgeraspte gemberzout
  • 800 g kikkererwten uit blik1 tl komijn
  • 1/2 tl kurkuma
  • versgemalen peper
  • 250 g kerstomaatjes
  • 150 g kleine bladspinazie
  • 1 el citroensap
Bereiding
  1. Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snij fijn. Verhit wat olie in een stoofpot. Voeg ui, knoflook, gember, pepertje en zout toe. Laat 5 minuten sudderen tot de ui zacht is.
  2. Voeg de kikkererwten, gemalen kruiden en wat versgemalen peper toe. Blus met 80 ml water en roer tot het water is opgenomen.
  3. Snij de kerstomaatjes doormidden, doe ze in de stoofpot en kook nog 3 minuten. Haal van het vuur en roer er de bladspinazie door. Breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content