Tomaten- en kriekensorbet met citroentijm

© Getty

Voor 4 personen

  • 200 g mooie rijpe tomaten
  • 200 g ontpitte krieken
  • 40 cl ahornsiroop
  • 60 g fijne suiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 200 ml water
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • sap van 1/2 limoen
  • peper uit de molen
  • 4 el citroentijm
Bereiding
  • Leg de tomaten enkele minuten in kokend water, laat schrikken en ontdoe van hun schil. Snij in stukken en doe samen met de krieken en twee eetlepels water in een steelpan. Breng langzaam aan de kook tot de vruchten zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een blender. Voeg ahornsiroop, suiker, citroensap en water in een steelpan en laat zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • Meng de vruchtenpuree met het afgekoelde suikerwater. Doe het mengsel in een ijsmachine en laat draaien tot de massa dik wordt.
  • Meng 4 el olijfolie met 1 el limoensap, voeg peper en citroentijm toe. Doe dit mengsel in een bak, maak een laag van 1 mm dik. Laat hard worden in de diepvries. Dien de tomaten- en kriekensorbet op met schilfers citroentijmolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content