Scampispiesjes met kiwi op de barbecue
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
24 scampi’s (gepeld, maar mét staartje)
1 1/2 eetlepel sesamolie
geraspte schil van 1 citroen
1 eetlepel fijngesnipperde basilicumblaadjes
1 eetlepel fijngesnipperde verse koriander
1 koffielepel Heinz Sojasaus
zout en peper
6 gele kiwi’s, geschild en in stukjes gesneden
1 bokaal Bonduelle “Groenten voor Couscous”, uitgelekt
200 g gare en afgekoelde couscous
arachideolie
Meng sesamolie, citroenschil, kruiden en sojasaus in een kom. Roer de garnalen door deze marinade en zet ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Rijg de garnalen en de kiwistukken afwisselend aan spiesjes. Bestrijk ze met een beetje olie. Leg de spiesjes op de barbecue of onder de grill en laat ze langs beide kanten bakken tot de scampi’s gaar zijn (1 à 2 minuten per kant). Meng de couscous met de groentemengeling.
Tip: Een snel alternatief voor de couscous: Bosto Ready Rice Long Grain of Basmati naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier