Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas en jus van Vadouvan-kruid

10/10/11 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Geef je waardering

Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas en jus van Vadouvan-kruid

Ingrediënten

  • Risotto
  • 300 gr ronde risotto rijst.
  • 650 ml kippenbouillon
  • 1 sjalotje versnipperd
  • 50 gr witte wijn
  • 250 gr mascarpone
  • 120 gr oude geraspte parmezaan
  • Jus
  • 250 ml kalfsjus
  • 10 gr Vadouvan-kruid (Indische kruiden mengeling)
  • 15 cl Porto-wijn
  • half sjalotje versnipperd
  • 10 gr dobbelsteentjes van eekhoorntjesbrood
  • peper en zout

Bereidingswijze

Risotto
De versnipperde sjalot aanfruiten in een weinig olijfolie en blussen met de witte wijn. Vervolgens goed laten uitdrogen, de rijst erbij en opnieuw laten uitdrogen. Bevochtigen met de bouillon tot hij juist onderstaat en weer laten uitdrogen. Opnieuw de bouillon erop enz.... Herhaal dit al roerend een zestal keren tot hij gaar is.

Afwerken op het laatste met de mascarpone en de parmezaanse kaas tot hij heerlijk smeuïg is. Vervolgens de champignons in dobbelsteentjes snijden, bakken en erbij voegen.

Jus
Een sjalotje aanfruiten, blussen met porto, laten inkoken, de kalfsjus erbij en laten infuseren met het Vadouvan-kruid. Het mengsel door een zeef passeren en de opgevangen jus afkruiden met peper en zout. De jus op het bord rond de risotto serveren.

Afwerking van het bord met wat frisse wintergroenten en chips van aardappel.

Lees meer over:

Onze partners