Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas en jus van Vadouvan-kruid

897fe63c14038ef545512a9f3de89887 ©

Bereid deze heerlijk smeuïge risotto met paddenstoelen, kaas en Indische kruiden en werk af met frisse wintergroenten en aardappelchips.

Risotto:

300 g ronde risotto rijst.

650 ml kippenbouillon

1 sjalotje versnipperd

50 g witte wijn

250 g mascarpone

120 g oude geraspte parmezaan

Jus:

250 ml kalfsjus

10 gr Vadouvan-kruid (Indische kruidenmengeling)

15 cl Porto-wijn

half sjalotje versnipperd

10 g dobbelsteentjes van eekhoorntjesbrood

peper en zout

Bereiding
1. Risotto: Fruit de versnipperde sjalot aan in een weinig olijfolie en blus met de witte wijn. Laat vervolgens goed uitdrogen, voeg de rijst erbij en laat opnieuw uitdrogen. Bevochtig met de bouillon tot hij juist onderstaat en laat weer uitdrogen. Opnieuw de bouillon erop enz…. Herhaal dit al roerend een zestal keren tot hij gaar is. Werk af op het laatste met de mascarpone en de parmezaanse kaas tot hij heerlijk smeuïg is. Snijd vervolgens de champignons in dobbelsteentjes, bak en voeg erbij.

2. Jus:Fruit een sjalotje aan, blus met porto, laat inkoken, voeg de kalfsjus erbij en laat infuseren met het Vadouvan-kruid. Passeer het mengsel door een zeef en kruid de opgevangen jus af met peper en zout. Serveer de jus op het bord rond de risotto.

3. Werk het bord af met wat frisse wintergroenten en chips van aardappel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content