
Risotto met eekhoorntjesbrood, oude parmezaanse kaas en jus van Vadouvan-kruid
Bereid deze heerlijk smeuïge risotto met paddenstoelen, kaas en Indische kruiden en werk af met frisse wintergroenten en aardappelchips.
Risotto:
300 g ronde risotto rijst.
650 ml kippenbouillon
1 sjalotje versnipperd
50 g witte wijn
250 g mascarpone
120 g oude geraspte parmezaan
Jus:
250 ml kalfsjus
10 gr Vadouvan-kruid (Indische kruidenmengeling)
15 cl Porto-wijn
half sjalotje versnipperd
10 g dobbelsteentjes van eekhoorntjesbrood
peper en zout
Bereiding
1. Risotto: Fruit de versnipperde sjalot aan in een weinig olijfolie en blus met de witte wijn. Laat vervolgens goed uitdrogen, voeg de rijst erbij en laat opnieuw uitdrogen. Bevochtig met de bouillon tot hij juist onderstaat en laat weer uitdrogen. Opnieuw de bouillon erop enz…. Herhaal dit al roerend een zestal keren tot hij gaar is. Werk af op het laatste met de mascarpone en de parmezaanse kaas tot hij heerlijk smeuïg is. Snijd vervolgens de champignons in dobbelsteentjes, bak en voeg erbij.
2. Jus:Fruit een sjalotje aan, blus met porto, laat inkoken, voeg de kalfsjus erbij en laat infuseren met het Vadouvan-kruid. Passeer het mengsel door een zeef en kruid de opgevangen jus af met peper en zout. Serveer de jus op het bord rond de risotto.
3. Werk het bord af met wat frisse wintergroenten en chips van aardappel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier