Quiche Florentine

07/09/17 om 13:42 - Bijgewerkt om 14:17

Quiche Florentine

Quiche Florentine © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

kant-en-klaar bladerdeeg

Voor het beslag:

4 dl volle melk

4 dl room

6 eieren

1 el zout

1/4 tl witte peper

een snuif geraspte nootmuskaat

Spinazievulling:

2 el boter

3 fijngehakte sjalotten

500 g spinazie

2 tl zout

1 tl zwarte peper

150 g geraspte comté of emmentaler

Bekleed een springvorm van 24 cm diameter met het bladerdeeg.

Meng de ingrediënten voor het beslag en klop goed door elkaar.

Smelt de boter en bak de sjalot glazig. Voeg de spinazie toe, stoof gaar. Kruid met peper en zout. Verdeel de spinazie in de taart en bestrooi met de helft van de kaas. Overgiet met het beslag en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 1,5 uur op 200°C.

Onze partners