Pasta al nero di seppia (deegwaren met inktvis)

08/06/11 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:59

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 400 g spaghetti (nr. 5)
  • 300 g kleine inktvisjes
  • 4 zakjes zwart van inktvis (te koop in de speciaalzaak)
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • olijfolie

Bereidingswijze

Het uitje en de teentjes knoflook fijnsnijden en fruiten in een pan met een scheut olijfolie. De inktvisjes schoonmaken, in plakjes snijden en in de pan met het uitje doen. Witte wijn en het zwart van inktvis toevoegen. Door elkaar roeren en aan de kook brengen. Het bouillonblokje oplossen in een kopje heet water. Wanneer de wijn is verdampt, giet men de bouillon in de pan. De inktvis laten sudderen tot hij gaar en mals is. Ondertussen een pan met gezouten water opzetten. Zodra het water kookt, doet men de deegwaren in het water. Terug aan de kook brengen, de pasta los van elkaar roeren en beetgaar koken. De deegwaren afgieten, laten uitlekken en in de pan bij de inktvis in zwarte saus doen. Alles door elkaar roeren en opdienen.

Lees meer over:

Onze partners