Matchfood: Welshe worstjes met een duivels sausje

01/07/16 om 13:46 - Bijgewerkt om 13:45

Volg jij de match vanavond vanuit je eigen zetel? Haal er dan zeker deze Glamorgan sausages bij: ze zijn typisch Welsh, snel klaar, vegetarisch en een heerlijke TV-snack. Lekker met een duivels sausje erbij, al zou dat tijdens de match wel eens kunnen overheersen.

Matchfood: Welshe worstjes met een duivels sausje

© Miele

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

(voor 16 worstjes)

  • 3 preiwitten
  • 1 knoflookteentje
  • 140 g paneermeel
  • 140 g fijngemalen oude cheddar
  • 1 el fijngesnippderde tuinkruiden
  • 1 el mosterd
  • 2 losgeklopte eieren

Bereiding

  1. Snij de prei in fijne reepjes en stoom deze 4 minuten.Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een grote kom de gestoomde prei, de kaas, het paneermeel en de kruiden.Voeg ook de eieren en mosterd toe en meng goed.
  3. Maak mooie worstjes of balletjes van het deeg. Leg ze op een bakplaat, draai regelmatig om en bak ze 30 minuten goudbruin in de oven.
  4. Serveer met een duivelse chutney of pittige tomatensaus.

Recept: Miele

Onze partners