Lamsbout ‘en crapaudine’ met za’atar en yoghurtsaus met munt

  • Difficulty

Voor 4-6 personen

125 g yoghurt

2 el za’atar (Midden-Oosters specerijenmengsel)

2 el olijfolie

2 geperste tenen knoflook

1,2 kg lamsbout

handvol korianderblaadjes

Voor de yoghurtsaus:

125 g yoghurt

1 el fijngehakte munt

1 el fijngehakte koriander

peper en zout

Bereiding

1. Meng de yoghurt met de za’atar, olijfolie en knoflook. Snijd de lamsbout onderaan open met een scherp mes en volg daarbij het been. Druk het vlees plat, zodat een lap van ongeveer 6 mm dik ontstaat. Wrijf in met de marinade en zet 1 uur koel weg.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Braad het lamsvlees 30 min. in de oven. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken en schik op borden. Lepel er de saus over en werk af met de korianderblaadjes. Geef er groenten uit de oven bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content