Lamsbout 'en crapaudine' met za'atar en yoghurtsaus met munt

09/06/11 om 13:42 - Bijgewerkt om 13:42

Geef je waardering

Lamsbout 'en crapaudine' met za'atar en yoghurtsaus met munt

Ingrediënten

Voor 4-6:

  • 125 g yoghurt
  • 2 el za'atar (Midden-Oosters specerijenmengsel)
  • 2 el olijfolie
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 1,2 kg lamsbout
  • handvol korianderblaadjes

Voor de yoghurtsaus:

  • 125 g yoghurt
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 el fijngehakte koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de yoghurt met de za'atar, olijfolie en knoflook. Snijd de lamsbout onderaan open met een scherp mes en volg daarbij het been. Druk het vlees plat, zodat een lap van ongeveer 6 mm dik ontstaat. Wrijf in met de marinade en zet 1 u. koel weg.

Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Meng de ingrediënten voor de yoghurtsaus. Braad het lamsvlees 30 min. in de oven. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snij in plakken en schik op borden. Lepel er de saus over en werk af met de korianderblaadjes. Geef er groenten uit de oven bij.

Tip: 'en crapaudine' betekent dat men een stuk vlees langs een kant openlegt, zodat het platgedrukt kan worden. Op die manier zal het vlees sneller garen.

Lees meer over:

Onze partners