De beste gratin dauphinois

09/10/17 om 19:38 - Bijgewerkt om 19:38

De beste gratin dauphinois

De beste gratin dauphinois © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

1 l volle room

1 l volle melk

6 knoflooktenen

2 takjes rozemarijn

2,5 el zout

3 tl peper

1,5 kg bloemige aardappelen

Breng de room met de melk, de gepelde en grofgehakte knoflook en de rozemarijn aan de kook. Laat al roerend 3 min. goed doorkoken. Kruid met het zout en de peper, zet het vuur uit, laat 10 min. trekken. Het mengsel moet té zout smaken, de aardappelen zullen al het zout opnemen.

Schil de aardappelen, snij in plakken van 3 mm dik. Schik in een ovenschotel, overgiet met het roommengsel. Kruid het oppervlak lichtjes met peper en zout, zet 1,5 uur in de oven op 220°C. Controleer regelmatig de gaarheid. Als de bovenkant te vroeg begint te kleuren, leg er dan aluminiumfolie op, maar dat zal de gaartijd wel verlengen.

Onze partners