Nieuw bier: LeFort, donkere broer van Omer

13/11/13 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:16

Bron: Knack Weekend

Vijf jaar na de lancering van Omer heeft Brouwerij Bockor een nieuw, donker bier klaar: LeFort, eentje met een alcoholgehalte van 8,5 procent.

Brouwerij Bockor uit het West-Vlaamse Bellegem lanceert een nieuw donker bier van hoge gisting dat de naam "Brasserie LeFort" meekreeg. Het bier werd voor het eerst geproefd in de brouwerij van de grootvader van Omer Vander Ghinste, de stichter van Bockor. LeFort moet de donkere broer worden van het succesvolle blonde bier Omer.

Bockor heeft niet de gewoonte om veel bieren te ontwikkelen, maar vijf jaar na de lancering van Omer heeft hebben de West-Vlamingen met LeFort al een nieuw bier klaar. Een donker bier met een alcoholgehalte van 8,5 procent.

"Dit hadden we nog niet in ons segment. Bruin bier bood tevens veel creativiteit aan onze brouwers. LeFort kan een perfecte match met Omer worden", aldus marketingmanager Nicolas Degryse. "De naam Omer Bruin was echter nooit een optie. We handhaven onze strategie dat Omer één bier blijft. En met succes want het merk blijft groeien."

Net zoals bij Omer grijpt Bockor met LeFort terug naar het verleden. De grootvader van Omer Vanderghinste, Felix Verschuere, had vanaf 1854 een eigen brouwerij in Kortrijk, opgetrokken op de vesten van het oude fort van Kortrijk dat zijn naam ontleende aan "Brasserie LeFort". Het originele glasraam diende als inspiratie voor het etiket en het glas van het bier.

Of LeFort dezelfde succestoer zal opgaan als Omer is nog niet geweten. "LeFort krijgt dezelfde steun als Omer. Maar dit is een degustatiebier dat aanleunt bij de donkere trappisten, maar met een geheel eigen smaak", aldus Degryse.

Het bier zal pas op 15 januari 2014 voorgesteld worden aan het grote publiek. Echter, Bockor organiseert via hun website een wedstrijd voor 20 horecazaken in België om LeFort in avant-première te verkopen van 6 december. (Belga/DB)

Onze partners