Eendenborst met compote van rabarber, gember en frambozen

01/06/16 om 12:00 - Bijgewerkt om 12:00

Eendenborst met compote van rabarber, gember en frambozen

Eendenborst met compote van rabarber, gember en frambozen © Kris Vlegels

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

3 stengels rabarber

1 stuk geschilde verse gember van 4 cm lang

100 g verse frambozen

5 el suiker

1,5 dl kippenbouillon

peper en zout

1 bakje frambozen (voor de coulis)

3 dl bruine fond

500 g verse spinazie

nootmuskaat

4 eendenborsten (met vet)

Snij de rabarber in stukken van 1,5 cm en doe in een pan. Rasp de gember fijn en doe bij de rabarber. Voeg de frambozen en de suiker toe. Zet op het vuur en blus met de bouillon. Laat zacht gaar stoven. Kruid met peper en zout.

Pureer voor de saus de frambozen tot coulis en giet door een fijne zeef. Laat de bruine fond tot de helft inkoken en voeg de coulis toe. Controleer de kruiding.

Stoof verse spinazie gaar, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de eendenborsten rosé in boter, kruid met peper en zout. Snij in plakken en serveer met de compote, de spinazie en de saus.

Onze partners