Feest in een glas: 3 makkelijke cocktails om het jaar in schoonheid af te ronden
Cocktails hoeven echt niet ingewikkeld te zijn. Met deze drie eenvoudige, lekkere recepten kun je meteen aan de slag. Proost!
Cocktail Don Papa
Deze Filipijnse rum wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland ‘Negros Occidental’, lokaal bekend als ‘Sugarlandia’. Leuk weetje: de naam Don Papa is geïnspireerd op de onbezongen held en mystieke Papa Isio, één van de vooraanstaande persoonlijkheden van de late 19e eeuwse Filipijnse revolutie. Deze honingzoete rum smaakt lekker in combinatie met rode vermouth. Probeer het zelf maar eens.
Ingrediënten
- 45 ml Don Papa Rum
- 15 ml Rode Vermouth
- 2 druppels Angostura bitters
- Kers voor garnering
Aan de slag
- Combineer alle ingrediënten in een cocktailshaker of mengglas.
- Voeg ijs toe en roer 20-30 seconden.
- Schenk in een serveerglas.
- Garneer met een kers.
Cocktail Woodford Reserve
Vandaag is Woodford Reserve een van de kleinste en oudste distilleerderij in de Verenigde Staten. Deze whiskey kun je uiteraard ook puur drinken of – met een paar eenvoudige ingrediënten – tot een cocktail omtoveren.
Ingrediënten
- 4 cl Woodford Reserve Bourbon
- 1 druppel Angostura bitter
- 1 suikerklontje
- 1 sinaasappelschil
- 1 scheutje water
Aan de slag
- Doe 1 suikerklontje in een whiskyglas.
- Besprenkel met de Angostura bitter en een scheutje water.
- Voeg de ijsblokjes toe en roer er de 4 cl Woodford Reserve door.
- Garneer het glas met de sinaasappelschil.
Martini Festivo
Zin in een lekkere mocktail dat net écht smaakt? Deze martini is fruitig, en gebalanceerd met tonen van bergamot sinaasappels. Ideaal dus in een fruitige cocktail.
Ingrediënten
- 50 ml Martini Non-Alcoholic Vibrante
- 50 ml Bundaberg Blood orange
- 50 ml Cranberrysap
Aan de slag
- Vul een wijnglas met ijsblokjes en schenk de ingrediënten erbij.
- Roer zachtjes om alle smaken te combineren
- Garneer met een sinaasappelpartje.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier