Tarte tatin van spruitjes

Tarte tatin van spruitjes

Een hartige tarte tatin van spruitjes is dé manier om de wintergroente te verwerken wanneer je ze stilaan beu raakt. Met een likje honing krijgen ze een heerlijk karamellaagje. Lekker als je er wat pittige geitenkaas over strooit op het moment dat je de taart omdraait. Serveer met een frisse salade van wintergroen.

Voor 1 tatin

  • handvol spruitjes
  • 1 klontje boter
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el vloeibare
  • honing
  • zeste van 1 citroen (onbespoten)
  • 1 vel bladerdeeg
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • ovenvaste pan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Blancheer de spruitjes in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en snijd ze in tweeën. Smelt een klontje boter in de pan en kleur de spruitjes aan. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Blus met de balsamicoazijn en lepel er de honing over. Laat enkele minuten karamelliseren. Werk af met citroenzeste.
  3. Dek af met het bladerdeeg en vouw het overhangende deeg naar binnen, tussen de rand van de vorm en de spruitjes. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
  4. Bak de tarte tatin in de oven goudbruin (15 tot 20 minuten).
  5. Haal de tarte tatin van spruitjes uit de oven en laat ze vijf minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Leg een schaal of groot bord op de pan en draai voorzichtig om.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content