Hummus met citroen

Hummus met citroen
© Getty

Deze hummus met een citrustoets is een frissere variant van de klassieker, al vind je de citroen sowieso wel vaker terug in de recepten.

Voor 4 personen

  • 200 g kikkererwten
  • 1/2 citroen
  • 75 g tahin (sesampasta)
  • 1/2 Kl zout
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1/2 kl mild paprikapoeder
  • komijn

Bereiding

  1. Giet de kikkererwten af, vang de helft van het vocht op. Pers de citroen uit.
  2. Pureer de kikkererwten met het opgevangen vocht, het citroensap, tahin, zout en 1/4 tl komijn met de staafmixer tot een gladde pasta.
  3. Schep de hummus in een platte schaal en strijk met de bolle kant van een lepel glad. Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder en nog wat komijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise