Focaccia

© DIANE HENDRIKX

Voor 1 brood:

500 g bloem

10 g zout

75 ml olijfolie

7 g gedroogde gist

250 ml koud water

1 el zoutvlokken

Een handvol bieslook

4 zwarte olijven

2 tomaten

2 takjes platte peterselie

1 lente-uitje

1 dikke wortel

1. Meng bloem met zout en olijfolie. Kneed goed.

2. Los de gist op in een scheutje lauw water en voeg aan het deeg toe. Kneed minstens 10 minuten. Voeg er eventueel extra bloem aan toe als het deeg te slap zou zijn.

3. Laat 40 minuten rusten in een kom met een scheutje olijfolie. Dek af met een handdoek.

4. Verwarm de oven voor op 200°C.

5. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het uit tot de grootte van de bakplaat.

6. Leg in een ingevette bakplaat. Maak putten in het deeg met je vinger en strooi royaal met zoutvlokken.

7. Snijd de schil van tomaten in één beweging los van de tomaat en rol ‘m op tot een roosje. Snijd de wortel in schijfjes, versnijd de bieslook tot grassprieten, snijd de olijven doormidden, snijd de lente-ui in schijfjes. Maak een bloementuin in het deeg.

8. Overgiet royaal met olijfolie en bak de focaccia 20 à 25 minuten in de oven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content