De betere bistro

Journalist Toni De Coninck ging op zoek naar dé authentieke Belgische bistro. Hij draait mee in keukens en vertelt verhaal van generaties restauranthouders.
De Kuiper
Dit instituut serveert paardenfilet met een toefje tuinkers, verse frietjes en mayonaise. En dat al sinds 1859, toen paardenslager Jan Marcel de Becker en zijn vrouw Sidonie Zegers besloten een café-restaurant te openen in Vilvoorde.
Vissersstraat 51, 1800 Vilvoorde, 02 251 13 87, restodekuiper.com
De Roste Muis
De Roste Muis staat bekend om zijn paling. Vroeger was die te vinden in de kreken van het Meetjesland, tegenwoordig komt hij uit Nederland. Maar minder lekker is de paling in ’t groen of paling in de room daar niet van geworden.
rostemuis.be
De Siphon
De Siphon is een huis van vertrouwen. Het is een plek waar nog zekerheden bestaan: de lekkere brasseriekeuken, de rood en wit geruite tafellakens, de nostalgisch uitgedoste obers. Pure culinaire geschiedenis is ook de rotisseur, die zijn haardvuur in de zaal bestiert en er stevige ribstukken of runderhazen laat sissen.
Damse Vaart-Oost 1, 8340 Damme, 050 62 02 02, siphon.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier