Van de beste krabcurry tot de mooiste tempels: dit zijn de favoriete vakantieadressen in Bangkok van de Belgisch-Thaise sterrenchef Dokkoon Kapueak 

Dokkoon Kapueak staat doorgaans achter het fornuis van het Thaise sterrenrestaurant Boo Raan in Knokke-Heist. Jaarlijks zoekt ze haar familie in Thailand op en reist ze naar de hoofdstad Bangkok om haar favoriete adressen te bezoeken en nieuwe culinaire ontdekkingen te doen.

Deze zomer vragen we bekende gezichten welke memorabele hotels, musea en horecazaken zij op hun reizen al tegenkwamen. Deze week: de favoriete adressen van Dokkoon Kapueak in Bangkok.

Wat Phra Kaew

‘Omdat mijn familie in Thailand woont, reis ik niet vaak naar andere plekken. Gelukkig is Bangkok een fantastische stad met leuke adressen. De hoofdstad herbergt ook een schat aan prachtige tempels, elk met hun eigen geschiedenis. Het zijn levende musea. Wat Phra Kaew is waarschijnlijk de beroemdste en blijft me telkens weer betoveren met zijn magnifieke schoonheid. Ik vind het zalig om er rond te wandelen en zo de fascinerende geschiedenis te leren kennen.’ 

royalgrandpalace.th

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Sae Phun 

‘Restaurant Sae Phun bestaat al sinds 1926 en wordt nu gerund door de derde generatie koks. Authentieker kun je niet krijgen, want de chef gebruikt nog steeds de recepten van haar grootvader. Ik neem vaak het stoofpotje van kip, één van de specialiteiten van het huis. Het vlees is heel sappig en de saus vol van smaak. Ik combineer het graag met rijst of gefrituurde eiernoedels.’ 

Sae Phun op Instagram 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pad Thai Fai Ta Lu

‘Alleen al de geur in dit restaurant is geweldig: de aroma’s van het sizzling varkensvlees doen me watertanden. Dit is een van mijn favoriete adressen in Bangkok voor pad thai of wokgerechten tegen een goed prijsje. Ik beveel de pad thai met het varkenshaasje of de gamba’s van harte aan. Het vlees is altijd perfect gegrild en de gamba’s zijn heerlijk zoet, doordat ze in hun schil gebakken worden.’ 

Pad Thai Fai Ta Lu op Instagram 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Rongros 

‘Rongros betekent ‘Huis van Smaken’ en dat is niet gelogen. Ik ga vaak voor de groene curry met steak, roti en een pittige glasnoedelsalade. Ik vind het restaurant zelf ook prachtig. Binnen hangt er een leuke, vintage vibe en buiten heb je een adembenemend uitzicht op de oevers van de Menam en de Wat Arun. Bij zonsondergang dineren op het terras is een echte aanrader.’

Rongros op Instagram 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Samlor

‘De naam van dit gezellige restaurant verwijst naar de traditionele driewieler die aan de gevel hangt. Chef-kok Napol maakt smaakvolle, verfijnde en prachtig gepresenteerde Thaise gerechten, geïnspireerd op lokaal streetfood. Ik kies meestal voor het à la carte menu, met de cut (vlees) of catch (vis) van de dag. Je weet dus niet op voorhand wat je krijgt, maar het is altijd heerlijk.’ 

Samlor op Instagram 

Somboon Seafood 

‘Somboon is een echt begrip in Bangkok. In 1969 openden ze hun eerste restaurant en 55 jaar later zijn er acht locaties bijgekomen. De originele aan Surawong blijft wel de grootste én de beste. Ze staan vooral bekend om hun fantastische krabcurry. Ik neem meestal de gefrituurde zeebaars met zoete vissaus en pittige zeevruchtensoep.’ 

somboonseafood.com 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Chatuchakmarkt

‘De Chatuchakmarkt is een van mijn favoriete adressen in Bangkok om te shoppen. Met meer dan 15.000 standjes is het een van de grootste markten in Thailand en zelfs in de wereld. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen, en daarom trekt Chatuchak me zo aan. Je kunt er echt alles vinden: kleding, servies, bloemen – noem maar op. De vele eetstandjes met streetfood en de verse ingrediënten daar inspireren me ook als chef-kok in mijn eigen restaurant. Onderweg stop ik altijd bij de vele kleine koffiestandjes om een ijskoffie te bestellen.’ 

chatuchakmarket.org

Bangkok Chatuchakmarkt
© Pikacent / Unsplash

Baannok Bangkok

‘Dit restaurant serveert authentieke gerechten uit de stad Korat, waarbij de typische zoetheid wel wat getemperd is om het bredere publiek aan te spreken. Ik eet er vaak de zoetzure worstsalade. Hun specialiteit, pad mhee Korat, met gamba’s, eendenei en een zoete saus, is ook zeker het proberen waard. De groentesoep (kaeng liang kam thale so) ruikt heerlijk en is typisch voor de regio rond Korat.’

Baannok Bangkok op Instagram 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Somtum Der 

‘In Somtum Der, in de woon- en werkwijk Silom, kan je heel gezellig dineren. Ze serveren vooral gerechten uit het noordoosten van Thailand, uit de regio Isan. Wanneer ik er kom, neem ik steevast de Thaise papayasalade met gefermenteerde makreel. Nabij het restaurant kun je ook even tot rust komen in het grote Lumphini Park of kun je de Sri Maha Mariamman tempel bezoeken.’ 

somtumder.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bangkok Bold Kitchen

‘Chef Nhois motto is ‘basic and bold’: ze wil authentieke Thaise gerechten serveren, maar telkens met een creatieve twist. Ik kan in Bangkok Bold Kitchen nooit kiezen tussen al het lekkers. Het is altijd een dilemma tussen het voortreffelijke varkensvlees met garnalen, vissaus en roerei of het pittige en zoute rundvlees in kokosroom met sjalotten en rawit (Thaise peper).’ 

Bangkok Bold Kitchen op Instagram 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content