In beeld: Urban Exploring en Rooftopping in België
Maxim Vanheertum is vier jaar bezig met ‘Urban Exploring’ of ‘Urbex’. Urban Explorers verkennen ’the urban environment’: ze herontdekken vergeten plekken en geven aandacht aan plekjes waar de mensen in hun dagelijkse bezigheden aan voorbij lopen.
Vaak zijn de gebouwen verlaten of verboden om te betreden. Volgens Maxim geeft het een enorme kick wanneer je ergens binnen geraakt. Vaak is het illegaal en voor de gewone mens onmogelijk, maar door slim na te denken en met veel ervaring lukt het vaak toch om ergens binnen te komen, zelfs tot in de hoogste torens van de stad.
Maxim en zijn vrienden doen ook aan ‘Rooftopping’. Dat is eigenlijk gewoon ‘Urban Exploring’, maar dan specifiek het verkennen van daken. Vaak is dit niet mogelijk en het vraagt veel moeite en moed. Maar eens je boven bent word je beloond met een geweldig zicht.
Bekijk meer foto’s van Maxim op zijn Instragram pagina: @guillaumebecotte
Maxim Vanheertum hangt aan de rand van een gebouw: gevaarlijker dan het lijkt.
Hoog op de rand van een verlaten appartementsgebouw in Brussel lopen geeft een enorme kick, zegt Maxim.
Een uniek uitzicht op het centraal station, een van de favoriete plekjes van Maxim.
In de winter/herfst van 2016 werkte Maxim samen met Palladium Boots om hun kleding via Instagram te promoten.
Een nachtelijke uitstap in Antwerpen. Na een beetje zoeken en klimmen vonden we de perfecte plek om op een nieuwe manier te kunnen genieten van het MAS.
Bovenop een verlaten graanfabriek die uitzicht biedt op de stad en op de haven.
Ladders, ladders en nog eens ladders, je moet er soms wat voor over hebben om boven te geraken.
Een prachtig verlaten kasteel weggestopt achter de bomen naast een drukke autostraat. En wat was het risky om tot de uiterste punt te geraken, het brokkelde ter plaatse af.
Hetzelfde dak bij het Centraal station van Antwerpen, maar nu met zicht op het Astridplein. Fascinerend om alle reizigers te observeren.
Wat Maxim en zijn vrienden doen mag niet altijd, maar dat maakt het soms juist spannender.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier