Dit zijn de mooiste dorpjes in Zwitserland

Dit zijn de mooiste dorpjes in Zwitserland
© iStockphoto

De wedstrijd "Das schönste Dorf der Schweiz" is een initiatief van de drie nieuwsmagazines Schweizer Illustrierte, L'illustré en il caffè. Enkel dorpen met maximaal 3.000 inwoners dingen mee naar de hoofdprijs. Uit alle genomineerden koos een jury twaalf kandidaten. Morcote in Ticino, St-Ursanne in de Jura, Ardez in Graubunden en Binn in Wallis haalden de finale. De stemmen van 31.000 Zwitsers bepaalden dat Morcote zich dit jaar het mooiste dorp in Zwitserland mag noemen.

Morcote in het kanton Ticino © iStockphoto

Morcote is verkozen tot het mooiste dorp in Zwitserland. Het Italiaans aandoende dorp ligt tegen de helling aan de rand van het meer van Lugano.

Morcote © iStockphoto

Morcote © iStockphoto

Morcote © iStockphoto

St-Ursanne in de Jura © iStockphoto

St-Ursanne wordt vaak 'de parel van de Jura' genoemd. Het middeleeuwse dorpje langs de Doubs telt nog geen 700 inwoners.

St-Ursanne © iStockphoto

St-Ursanne © iStockphoto

Ardez in Graubunden © iStockphoto

Hoog boven dit dorpje in de Unterengadin staat de kasteelruine Steinberg. Het telt maar iets meer dan 400 inwoners en ligt op 1435 meter hoogte.

Ardez © iStockphoto

Ardez © iStockphoto

Ardez © iStockphoto

Binn in Wallis © Daniel Schwen, Wikicommons

In Binn in Oberwallis wonen nog minder mensen: slechts 136. Kenmerkend voor het dorpje zijn de donkere houten huizen en stenen bruggetjes over het Binna riviertje.

Binn © Rene Merz, Wikicommons