In vijvergebied De Wijers is dwars door de vijvers van Bokrijk een 212 meter lang fietspad geopend waarop je onder het waterpeil fietst en aan twee kanten boven het water uitkijkt. Het biedt een uniek beeld over het water van de vijvers.

GF
© GF

Voor omstaanders is het eveneens een koddig gezicht: alleen het hoofd van de fietsers steekt namelijk boven het water uit. Ook wandelaars mogen gebruikmaken van het fietspad. Dit pad is het eerste in een reeks vernieuwende fietsprojecten in Limburg. Op termijn zijn er onder andere paden onder de grond en door het Nationaal Park Hoge Kempen gepland. (MS)

In vijvergebied De Wijers is dwars door de vijvers van Bokrijk een 212 meter lang fietspad geopend waarop je onder het waterpeil fietst en aan twee kanten boven het water uitkijkt. Het biedt een uniek beeld over het water van de vijvers. Voor omstaanders is het eveneens een koddig gezicht: alleen het hoofd van de fietsers steekt namelijk boven het water uit. Ook wandelaars mogen gebruikmaken van het fietspad. Dit pad is het eerste in een reeks vernieuwende fietsprojecten in Limburg. Op termijn zijn er onder andere paden onder de grond en door het Nationaal Park Hoge Kempen gepland. (MS)