Een 'dagje Amsterdam' hoeft niet veel te kosten. De Nederlandse hoofdstad biedt zelfs genoeg gratis bezienswaardigheden om een hele week mee te vullen.

In Amsterdam is niet de auto koning, maar de fiets. Geen betere manier om de Nederlandse hoofdstad te verkennen vanuit het Bicycle Hotel.

De Hiswa, het grootste watersport-evenement in Nederland, wordt dit jaar op 2 maart ingeluid met een optocht van Stand Up Paddle Boards door de Amsterdamse grachten. Iedereen kan meedoen.

Amsterdam heeft eeuwenoude banden met Spanje. De relatie begon weliswaar minder vredig met de 80-jarige oorlog (1568-1648) tussen Spanje en de Republiek der Verenigde Nederlanden. Daarna is alles echter toch nog goed gekomen.

Na de bekendmaking van de troonswisseling in Nederland is er een stormloop ontstaan op hotelkamers in het centrum van Amsterdam.

Het bekende beeld van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam wordt herenigd met de 22 figuren uit zijn bekendste werk "De Nachtwacht".

Een grote tentoonstelling in het Allard Pierson Museum in Amsterdam toont de vele gezichten van Troje en biedt de nieuwste perspectieven op de stad.