Aan tafel
Tot de IJslandse specialiteiten behoren – hoe kan het ook anders – verse vis, lam en (minder) wild. Een populair IJslands gerecht is ‘Hakarl’. Als je weet dat dit gerecht bestaat uit 6 maanden bedorven haaienvlees, verdwijnt het water je misschien spontaan uit de mond, maar het smaakt niet eens zo slecht.
Of je dat ook vindt van de testikels van een ram, wat ook een gegeerd gerecht is, is een andere vraag… Ook lekker is ‘harofiskur’, schelvis die gedroogd wordt in de buitenlucht. Deze specialiteit wordt gegeten met boter als tussendoortje.
Uit eten gaan is duur in Reykjavik. In een restaurant in de gewone prijsklasse betaal je voor een menu zonder drank minstens 30 tot 40 euro. In de duurdere resto’s betaal je minimum 50 euro. Wanhoop niet: de lunches zijn heel wat goedkoper.
Als je wil gaan dineren is het verstandig om op voorhand een tafeltje te reserveren, vooral in het weekend als de IJslanders zelf uit eten gaan.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier