De 30 ateliers van de achttiende dynastie (1550-1292 v.C.) dienden om hout, pottenbakkerij en begrafenisvoorwerpen te vervaardigen, vertelde de archeoloog. Hawass, die oud-minister van Oudheden is, leidt de Egyptische expeditie die de ontdekkingen deed.

Naast de ateliers vonden de archeologen ook een graf waarvan de toegang lijkt op die van Toetanchamons tombe, die in 1922 in Luxor ontdekt werd, aldus de oud-minister. In de tombe werden goudstukken, een zilveren zegel en gemummificeerde overblijfselen gevonden.

Luxor, Xinhua
Luxor © Xinhua

De laatste jaren kondigde Egypte meerdere ontdekkingen aan op verschillende plaatsen in het land. De overheid hoopt dat de ontdekkingen het toerisme in het land weer zal doen opleven na de opstand van 2011 en de militante aanvallen die volgden na de afzetting van de democratisch verkozen islamitische president Mohammed Morsi in 2013.

Luxor, Xinhua
Luxor © Xinhua
De 30 ateliers van de achttiende dynastie (1550-1292 v.C.) dienden om hout, pottenbakkerij en begrafenisvoorwerpen te vervaardigen, vertelde de archeoloog. Hawass, die oud-minister van Oudheden is, leidt de Egyptische expeditie die de ontdekkingen deed. Naast de ateliers vonden de archeologen ook een graf waarvan de toegang lijkt op die van Toetanchamons tombe, die in 1922 in Luxor ontdekt werd, aldus de oud-minister. In de tombe werden goudstukken, een zilveren zegel en gemummificeerde overblijfselen gevonden. De laatste jaren kondigde Egypte meerdere ontdekkingen aan op verschillende plaatsen in het land. De overheid hoopt dat de ontdekkingen het toerisme in het land weer zal doen opleven na de opstand van 2011 en de militante aanvallen die volgden na de afzetting van de democratisch verkozen islamitische president Mohammed Morsi in 2013.