Archeologen vonden de sarcofagen met inscripties vorige week op de begraafplaats El-Assasif. Volgens minister van Oudheden Khaled al-Anani gaat het om de eerste belangrijke vondst van intacte doodskisten sinds het einde van de negentiende eeuw.

Luxor, AFP
Luxor © AFP

Mostafa Waziri, hoofd van de Hoge Raad voor Egyptische Antiquiteiten, legde tijdens een persconferentie uit dat de dertig lijkkisten waren voor mannen, vrouwen en kinderen van een belangrijke priesterfamilie uit de 22ste dynastie. Ze lagen een meter onder de grond, in twee niveaus op elkaar.

De laatste jaren hebben de Egyptische autoriteiten regelmatig aankondigingen gedaan over archeologische ontdekkingen. Ze hopen daarmee onder meer het toerisme te herlanceren na jaren van politieke instabiliteit en aanslagen.

Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Luxor, AFP
Luxor © AFP
Archeologen vonden de sarcofagen met inscripties vorige week op de begraafplaats El-Assasif. Volgens minister van Oudheden Khaled al-Anani gaat het om de eerste belangrijke vondst van intacte doodskisten sinds het einde van de negentiende eeuw. Mostafa Waziri, hoofd van de Hoge Raad voor Egyptische Antiquiteiten, legde tijdens een persconferentie uit dat de dertig lijkkisten waren voor mannen, vrouwen en kinderen van een belangrijke priesterfamilie uit de 22ste dynastie. Ze lagen een meter onder de grond, in twee niveaus op elkaar. De laatste jaren hebben de Egyptische autoriteiten regelmatig aankondigingen gedaan over archeologische ontdekkingen. Ze hopen daarmee onder meer het toerisme te herlanceren na jaren van politieke instabiliteit en aanslagen.