De mythe van Zeus en Leda was in de antieke stad die in 79 na Christus onder de as van de vulkaan Vesuvius werd bedolven, erg populair en afbeeldingen die naar de mythe verwijzen werden in verschillende huizen teruggevonden. De pas ontdekte schildering toont een naakte Leda met een zwaan op de schoot.

'De buitengewone ontdekkingen duren voort', zo schreef de baas van het archeologiepark, Massimo Osanna, op Instagram. In de loop van dit jaar vonden in Pompeii al verschillende belangrijke vondsten plaats. Naast stoffelijke resten van mensen bijvoorbeeld overblijfselen van paarden. Inscripties geven ook aan dat de vulkaan nabij Napels twee maanden later is uitgebarsten dan tot nu toe aangenomen.

Pompeii is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Italië.

De mythe van Zeus en Leda was in de antieke stad die in 79 na Christus onder de as van de vulkaan Vesuvius werd bedolven, erg populair en afbeeldingen die naar de mythe verwijzen werden in verschillende huizen teruggevonden. De pas ontdekte schildering toont een naakte Leda met een zwaan op de schoot. 'De buitengewone ontdekkingen duren voort', zo schreef de baas van het archeologiepark, Massimo Osanna, op Instagram. In de loop van dit jaar vonden in Pompeii al verschillende belangrijke vondsten plaats. Naast stoffelijke resten van mensen bijvoorbeeld overblijfselen van paarden. Inscripties geven ook aan dat de vulkaan nabij Napels twee maanden later is uitgebarsten dan tot nu toe aangenomen. Pompeii is een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en behoort tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Italië.