Tien van de mooiste fietsroutes in Europa

Fietsen is een heerlijke manier om ten volle van het landschap te genieten. Deze tien fietstochten behoren tot de mooiste in Europa.

Tien van de mooiste fietsroutes in Europa
. © Getty Images

Fietsen is een heerlijke manier om ten volle van het landschap te genieten. Afar slecteerde deze tien fietstochten die tot de mooiste in Europa behoren.

Fietsen © Getty Images

1. Ciclovia Alpe Adria Radweg: deze 416 kilometer lange route (ook geschikt voor wandelaars) start in Salzburg in Oostenrijk en loopt dwars door de Alpen tot bij de Italiaanse kuststad Grado.

Fietsen © Getty Images

2. Donauradweg loopt tussen de bron van de Donau in Duitsland en de Zwarte Zee, maar het populairste stuk is het 300 kilometer lange traject tussen de Duitse stad Passau en Wenen in Oostenrijk.

Fietsen © Getty Images

3. Bierroutes in Vlaanderen: door Vlaanderen lopen verschillende bierroutes die mooie landschappen combineren met bierbrouwerijen, abdijen en cafés waar je bier kan proeven.

Fietsen © Getty Images

4. Piva Canyon Road in Montenegro volgt de Piva rivier die diepe kloven in het landschap heeft gesleten. Op de bijna 140 kilometer lange route passeer je meer dan zestig tunnels.

Fietsen © Getty Images

5. IJzeren Gordijn Route in Bulgarije volgt de grens met het voormalige Joegoslavie, Griekenland en Turkije. Je komt door verschillende berggebieden en mooie bergdorpjes.

Fietsen © Getty Images

6. Hebridean Way: deze bijna 300 kilometer lange route loopt over de rustige Schotse Buiten-Hebriden-eilanden. Onderweg moet je verschillende keren met je fiets op de ferry om van het ene naar het andere eiland te hoppen.

Fietsen © Getty Images

7. Parenzana is 123 kilometer lang en loopt tussen de Italiaanse stad Trieste en de Kroatische stad Porec. Je fietst door het heuvelachtige en op Toscane lijkende Istrië.

Fietsen © Getty Images

8. Route des Vins d'Alsace volgt over 170 kilometer voormalige spoorlijnen en oude Romeinse wegen. Onderweg passeer je kleine dorpjes waar je de lokale wijn kan proeven.

Fietsen © Getty Images

9. Rallarvegen is een 82 kilometer lange fietsroute door Noorwegen die je in een dag kan afleggen, maar wanneer je het rustiger aan wil doen, trek je er meerdere dagen voor uit. De tocht tussen Haugastal en Flam behoort tot de mooiste wegen in Noorwegen.

Fietsen © Getty Images

10. Vasco-Navarro Railway: deze 82 kilometer lange route was vroeger een treinspoor en loopt door een landschap met bergen, kloven, rivieren en eeuwenoude dorpjes tussen de historische steden Vitoria-Gasteiz en Estella.