Tien fijne fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninrijk is een heerlijk land om op de fiets te verkennen. Visit Britain geeft je inspiratie met deze tien routes: van langeafstandsroutes tot pittige tochten door de bergen en korte ritjes die je met het hele gezin kan afleggen.

Tien fijne fietsroutes in het Verenigd Koninkrijk
© Getty Images/iStockphoto

Hebridean Way © Getty Images/iStockphoto

De Hebridean Way is een nieuwe langesfstandsroute op de Schotse Buiten Hebriden eilanden. De 300 kilopmeter lange tocht loopt over tien eilanden en brengt je onder andere langs de Calanais Standing Stones die ouder zijn dan Stonehenge.

Hebridean Way © Getty Images/iStockphoto

Bay Cycle Way © Getty Images/iStockphoto

De 130 kilometer lange Bay Cycle Way loopt langs de Morecambe Bay, een niet zo bekend, maar spectaculair stuk van de Britse kust. De route start op Walney Island en loopt door het rustige Cumbria en Lancashire met verstilde dorpjes, mooie natuurgebieden en fijne stranden.

Bay Cycle Way © Getty Images/iStockphoto

Celtic Trail West © Getty Images/iStockphoto

Ook deze Celtic Trail West loopt voor een groot deel langs de kust, die van Swansea en Pembrokeshire. Je fietst onder andere door kleurrijke kustplaatsjes als Tenby, Saundersfoot en Fishguard.

Celtic Trail West © Getty Images

South Coast Way © Getty Images

Voor de echte fietsliefhebbers is er de bijna 600 kilometer lange South Coast Way. De route start bij de witte kliffen van Dover, doorkruist Kent en Devon, passeert kuststeden als Brighton en Hatings en eindigt in Dawlish.

South Coast Way © Getty Images/iStockphoto

Two Palaces Ride in Londen © Getty Images

Een leuke route voor gezinnen met kinderen is de korte fietstocht door Londen die begint bij Buckingham Palace en via Hyde Park en Kensington Gardens uitkomt bij Kensington Palace. Je kan deze tocht het beste op een zondag rijden.

Hyde Park and Kensington Gardens © Getty Images

Monsal Trail in het Peak District © Getty Images/iStockphoto

De Monsal Trail is een korte, vlakke route door het mooie, bergachtige Peak District. De tocht loopt volledig over verkeersvrije paden en kan je daarom prima met kinderen fietsen.

Monsal Trail © Getty Images/iStockphoto

Lagan and Lough Cycle Way in Noord-Ierland © Getty Images/iStockphoto

Ook deze ruim dertig kilometer lange route loopt hoofdzakelijk over verkeersvrije wegen. De tocht begint in Lisburn en loopt via Jordanstown naar Belfast. Je doorkruist het Lagan Valley Regional Park en fietst langs het Lagan Towpath en Belfast Lough.

Lagan and Lough Cycle Way © Getty Images/iStockphoto

Cuckoo Trail in Sussex © Getty Images/iStockphoto

De Cuckoo Trail in Sussex dankt zijn naam aan een oude traditie waarbij een koekoek wordt vrijgelaten tijdens de Heathfield Agricultural Show. De route is nog geen twintig kilometer lang en loopt tussen Polegate bij Eastbourne naar Heathfield.

Cuckoo Trail © Getty Images/iStockphoto

Lakeland Loop in het Lake District © Getty Images/iStockphoto

Deze route is weliswaar maar 65 kilometer lang, maar met veel steigingen en afdalingen is het toch een pittige tour. Maar je wordt onderweg beloond met schitterende uitzichten over de beroemde meren.

Lakeland Loop © Getty Images/iStockphoto

Settle Circular in Yorkshire © Getty Images/iStockphoto

Yorkshire behoort tot de mooiste bestemmingen in de wereld voor een fietstocht. Een goed voorbeeld is de 62 kilometer lange, pittige Settle Circular langs schilderachtige dorpjes als Arncliffe, Kilnsey en Grassington en de Pen-y-Ghent en Pendle Hill pieken in de Yorkshire Dales.

Settle Circular © Getty Images/iStockphoto