De 560 kilometer lange route loopt door de drie landen Duitsland, Oostenrijk en Italië en brengt de fietsers niet alleen langs twee prachtige steden, maar ook door de berglandschappen van de Alpen en Dolomieten en een groot aantal mooie kleinere steden en stadjes.

De route loopt bijvoorbeeld door Innsbruck, over de Brennerspas, door het Eisacktal en het Pustertal, door Cortina D'Ampezzo, Belluno en Treviso.

Munchen, iStockphoto
Munchen © iStockphoto

De "München-Venezia"bestaat uit vijf delen, telkens met een centraal thema. Het eerste deel staat in het teken van het "Element Wasser". Van de trendy stadsstrandjes in München tot de mooie oevers van de rivier de Isar en de meren Tegernsee en Tirolersee.

Het tweede deel draagt als titel "Schatzkiste Tirols" en brengt de fietsers langs dorpjes met typische Tiroolse bergbouwkunst en talrijke culturele bezienswaardigheden zoals de Swarovksi Kristallwelten en de door Zaha Hadid ontworpen olympische skischans.

Bolzano, iStockphoto
Bolzano © iStockphoto

Traject drie loopt door het noorden van Italie waar de overgang tussen de Oostenrijkse en mediterrane cultuure zorgen voor een "Alpin-mediterranem Lebensgefuhl".

Tijdens het vierde deel van de route overheersen de imdrukwekkende Dolomieten het landschap. Onderweg passeert u ook enkele imposante burchten en kloosters en sfeervolle stadjes. U kunt de fiets ook even neerleggen en gaan wandelen in de bergen of zwemmen of surfen in het Lago di Santa Croce.

Venetie, iStockphoto
Venetie © iStockphoto

Deel vijf, "Garten Venedig & Art Cities" tenslotte eindigt in lagunestad Venetie, maar passeert eerst nog enkele mooie stadjes zoals Vittorio Veneto - waar u de tuinen uit de 16e en 17e eeuw zeker niet over mag overslaan -, en verder door Conegliano, Treviso en Fossalte di Piave.

De route is van alle gemakken voorzien: zo lopen er goede bus- en treinverbindingen parallel aan de route en zijn er onderweg ruim voldoende fietsvriendelijke overnachtingsadressen die bovendien extra service voor fietsers bieden. Er komt een overzichtskaart en een routeplanner en op de website München-Venezia vindt u een pak informatie over slaapplaatsen, attracties langs de route, afkortingsroutes, een interactieve kaart, nieuws en speciale aanbiedingen. (MS)

De 560 kilometer lange route loopt door de drie landen Duitsland, Oostenrijk en Italië en brengt de fietsers niet alleen langs twee prachtige steden, maar ook door de berglandschappen van de Alpen en Dolomieten en een groot aantal mooie kleinere steden en stadjes.De route loopt bijvoorbeeld door Innsbruck, over de Brennerspas, door het Eisacktal en het Pustertal, door Cortina D'Ampezzo, Belluno en Treviso.De "München-Venezia"bestaat uit vijf delen, telkens met een centraal thema. Het eerste deel staat in het teken van het "Element Wasser". Van de trendy stadsstrandjes in München tot de mooie oevers van de rivier de Isar en de meren Tegernsee en Tirolersee.Het tweede deel draagt als titel "Schatzkiste Tirols" en brengt de fietsers langs dorpjes met typische Tiroolse bergbouwkunst en talrijke culturele bezienswaardigheden zoals de Swarovksi Kristallwelten en de door Zaha Hadid ontworpen olympische skischans.Traject drie loopt door het noorden van Italie waar de overgang tussen de Oostenrijkse en mediterrane cultuure zorgen voor een "Alpin-mediterranem Lebensgefuhl". Tijdens het vierde deel van de route overheersen de imdrukwekkende Dolomieten het landschap. Onderweg passeert u ook enkele imposante burchten en kloosters en sfeervolle stadjes. U kunt de fiets ook even neerleggen en gaan wandelen in de bergen of zwemmen of surfen in het Lago di Santa Croce.Deel vijf, "Garten Venedig & Art Cities" tenslotte eindigt in lagunestad Venetie, maar passeert eerst nog enkele mooie stadjes zoals Vittorio Veneto - waar u de tuinen uit de 16e en 17e eeuw zeker niet over mag overslaan -, en verder door Conegliano, Treviso en Fossalte di Piave.De route is van alle gemakken voorzien: zo lopen er goede bus- en treinverbindingen parallel aan de route en zijn er onderweg ruim voldoende fietsvriendelijke overnachtingsadressen die bovendien extra service voor fietsers bieden. Er komt een overzichtskaart en een routeplanner en op de website München-Venezia vindt u een pak informatie over slaapplaatsen, attracties langs de route, afkortingsroutes, een interactieve kaart, nieuws en speciale aanbiedingen. (MS)