Jennifer Lawrence speelde al in enkele kleinere films zoals Burning Plain, maar kende haar doorbraak toen The Hunger Games voor het eerst op het grote scherm te zien was. Lawrence kreeg de rol van hoofdpersonage Katniss Everdeen, een grote verantwoordelijkheid want de boekenreeks waarop de Hunger Games-films gebaseerd werden is razend populair bij jonge meisjes. Zoals verwacht kreeg Lawrence bakken kritiek over zich heen, zij het niet van de boekenwurmen.

De Amerikaanse pers snapte niet hoe Lawrence, die toch een arm en hongerig meisje moest voorstellen, zo "dik" en "vormelijk" kon zijn. In de Amerikaanse Elle wordt het onderwerp nogmaals aangesneden, waarop Lawrence het volgende zei:

"Ik ben waarschijnlijk de enige actrice zijn die nooit last zal hebben van anorexiageruchten. In Hollywood ga ik door als obees, als een dikke actrice, maar ik zal mezelf nooit uithongeren voor een rol. Ik wil niet jonge meisjes naar de bioscoop gaan en denken "Oh, ik wil eruit zien als Katniss dus ik ga vanavond niets eten!" Dat was iets waar ik heel erg mee bezig was tijdens de opnames en de trainingen die eraan vooraf gingen. Ik wou dat Katniss een sterk en gezond lichaam kreeg, geen dun en ondervoed." (KS)

Jennifer Lawrence speelde al in enkele kleinere films zoals Burning Plain, maar kende haar doorbraak toen The Hunger Games voor het eerst op het grote scherm te zien was. Lawrence kreeg de rol van hoofdpersonage Katniss Everdeen, een grote verantwoordelijkheid want de boekenreeks waarop de Hunger Games-films gebaseerd werden is razend populair bij jonge meisjes. Zoals verwacht kreeg Lawrence bakken kritiek over zich heen, zij het niet van de boekenwurmen. De Amerikaanse pers snapte niet hoe Lawrence, die toch een arm en hongerig meisje moest voorstellen, zo "dik" en "vormelijk" kon zijn. In de Amerikaanse Elle wordt het onderwerp nogmaals aangesneden, waarop Lawrence het volgende zei: "Ik ben waarschijnlijk de enige actrice zijn die nooit last zal hebben van anorexiageruchten. In Hollywood ga ik door als obees, als een dikke actrice, maar ik zal mezelf nooit uithongeren voor een rol. Ik wil niet jonge meisjes naar de bioscoop gaan en denken "Oh, ik wil eruit zien als Katniss dus ik ga vanavond niets eten!" Dat was iets waar ik heel erg mee bezig was tijdens de opnames en de trainingen die eraan vooraf gingen. Ik wou dat Katniss een sterk en gezond lichaam kreeg, geen dun en ondervoed." (KS)