De badpakkenspecial van Sports Illustrated is een icoon in de Verenigde Staten, hoewel de verkoop de jongste jaren terugloopt, zoals bij de meeste gedrukte media. Bij het honderdjarig bestaan van het blad, in 2014, werden er 785.000 exemplaren verkocht van de Swimsuit Issue.

De 23-jarige Valentina Sampaio groeide op in een familie van vissers in het noorden van Brazilië. Ze heeft er al een lange modellencarrière op zitten en stond onder meer in de Franse Vogue, in 2017. In augustus 2019 werd ze het eerste transgendermodel in de campagne van lingeriefabrikant Victoria's Secret.

Sports Illustrated verkoos lange tijd jonge blanke modellen. Pas in 1997 kwam er met Tyra Banks voor de eerste keer een gekleurde vrouw op de cover. In 2016 koos het blad voor het eerst een ronder model, Ashley Graham.

De badpakkenspecial van Sports Illustrated is een icoon in de Verenigde Staten, hoewel de verkoop de jongste jaren terugloopt, zoals bij de meeste gedrukte media. Bij het honderdjarig bestaan van het blad, in 2014, werden er 785.000 exemplaren verkocht van de Swimsuit Issue. De 23-jarige Valentina Sampaio groeide op in een familie van vissers in het noorden van Brazilië. Ze heeft er al een lange modellencarrière op zitten en stond onder meer in de Franse Vogue, in 2017. In augustus 2019 werd ze het eerste transgendermodel in de campagne van lingeriefabrikant Victoria's Secret. Sports Illustrated verkoos lange tijd jonge blanke modellen. Pas in 1997 kwam er met Tyra Banks voor de eerste keer een gekleurde vrouw op de cover. In 2016 koos het blad voor het eerst een ronder model, Ashley Graham.