De beslissing van Gucci is het gevolg van het overleg met de Fur Free Alliance, een overkoepelende organisatie van veertig dierenorganisaties die strijden tegen het kweken van pelsdieren voor bont. Dat blijkt uit een mededeling van de dierenrechtenorganisaties Gaia en Fur Free Alliance.

Gucci treedt daarmee in de voetsporen van merken als Armani, Hugo Boss, Yoox Net-a-Porter en Stella McCartney, die eerder al beslisten om het gebruik van bont stop te zetten. 'Gucci toont hiermee in te zien dat bont niet meer van deze tijd is', zo reageert Gaia-directeur Ann De Greef. 'Ethiek en duurzaamheid spelen inmiddels een cruciale rol in de modewereld.'

Gucci CEO Marco Bizzarri sluit zich hierbij aan. 'Bont is ouderwets. Er zijn zoveel andere manieren om creatief te zijn in de mode.'

De beroemde loafers van Gucci, waarin bont een hoofdrol speelt, mogen dan nog zo populair zijn, het merk gaat op zoek naar alternatieven. Faux fur, wol en innoverende materialen zullen bont vervangen in toekomstige collecties.

Meer weten over bont? Lees hier onze uitgebreide analyse Feit of fabel: het duurzame imago van bont

De beslissing van Gucci is het gevolg van het overleg met de Fur Free Alliance, een overkoepelende organisatie van veertig dierenorganisaties die strijden tegen het kweken van pelsdieren voor bont. Dat blijkt uit een mededeling van de dierenrechtenorganisaties Gaia en Fur Free Alliance. Gucci treedt daarmee in de voetsporen van merken als Armani, Hugo Boss, Yoox Net-a-Porter en Stella McCartney, die eerder al beslisten om het gebruik van bont stop te zetten. 'Gucci toont hiermee in te zien dat bont niet meer van deze tijd is', zo reageert Gaia-directeur Ann De Greef. 'Ethiek en duurzaamheid spelen inmiddels een cruciale rol in de modewereld.'Gucci CEO Marco Bizzarri sluit zich hierbij aan. 'Bont is ouderwets. Er zijn zoveel andere manieren om creatief te zijn in de mode.' De beroemde loafers van Gucci, waarin bont een hoofdrol speelt, mogen dan nog zo populair zijn, het merk gaat op zoek naar alternatieven. Faux fur, wol en innoverende materialen zullen bont vervangen in toekomstige collecties.