Het tonen van hun harde werk na hun opleiding is voor modestudenten aan de Antwerpse Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten een cruciaal visitekaartje. Normaal gebeurt dat in een professionele modeshow, in het gezelschap van duizenden modeliefhebbers, vertegenwoordigers van grote merken en andere insiders uit de industrie. Wat doe je daarmee in tijden waarin een gemeen virus rondwaart? Juist ja, digitaal gaan.

Dat is wat leerkrachten en studenten afgelopen weken al gedaan hebben voor hun lessen, en dat is wat ze gaan doen voor hun afstudeershow. 'Wij willen nieuwe paden verkennen om niet alleen het harde werk van onze studenten te belonen en het academiejaar af te sluiten, maar om ook echt te vieren', aldus Walter Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling. 'Ik vind het enorm belangrijk om met hoop en vol doorzettingsvermogen naar de toekomst te kijken. Daarom ben ik heel blij en trots om ons dynamische digitale platform WWWSHOWWW aan te kondigen.'

Daarop zullen de werken van studenten te zien zijn en zal de Academie verrassen met 'internationale gasten en enkele nieuwigheden'. De spanning zit er voorlopig in, op meer info over het platform en een programmatie is het nog wachten tot eind mei.

Het tonen van hun harde werk na hun opleiding is voor modestudenten aan de Antwerpse Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten een cruciaal visitekaartje. Normaal gebeurt dat in een professionele modeshow, in het gezelschap van duizenden modeliefhebbers, vertegenwoordigers van grote merken en andere insiders uit de industrie. Wat doe je daarmee in tijden waarin een gemeen virus rondwaart? Juist ja, digitaal gaan. Dat is wat leerkrachten en studenten afgelopen weken al gedaan hebben voor hun lessen, en dat is wat ze gaan doen voor hun afstudeershow. 'Wij willen nieuwe paden verkennen om niet alleen het harde werk van onze studenten te belonen en het academiejaar af te sluiten, maar om ook echt te vieren', aldus Walter Van Beirendonck, hoofd van de Modeafdeling. 'Ik vind het enorm belangrijk om met hoop en vol doorzettingsvermogen naar de toekomst te kijken. Daarom ben ik heel blij en trots om ons dynamische digitale platform WWWSHOWWW aan te kondigen.'Daarop zullen de werken van studenten te zien zijn en zal de Academie verrassen met 'internationale gasten en enkele nieuwigheden'. De spanning zit er voorlopig in, op meer info over het platform en een programmatie is het nog wachten tot eind mei.