"Ik wil dat mijn handtassen de draagster een bepaalde attitude kunnen geven zonder dat ze overheersen. Daarom gebruik ik ook zo weinig mogelijk fournituren. Ik denk dat dit pure aspect mensen wel aanspreekt, dat het een soort rustpunt vormt tussen alle Gucci's en Michael Korsen van de wereld. Bovendien zijn ze zo ook makkelijk te combineren: je moet niet nadenken of je tas met zilveren schakels zal clashen bij je gouden statement necklace bijvoorbeeld."

Flanel Accessories
© Flanel Accessories

"Het allerbelangrijkste voor mij is uiteraard het materiaal: ik ben non-stop op zoek naar mooi, kwalitatief leder - het liefst van de rug van de koe, omdat dat het stevigst is- waaruit ik een tas kan snijden. Ja, echt snijden! Ik gebruik geen kapvormen maar ik leg patronen zoals in de kledingindustrie en snij alles met de hand uit. Dat vergt een extra inspanning maar ik vind dat je het verschil tussen een handgemaakte tas en eentje die van de band komt gerold echt voelt. Door alles zelf te snijden kan ik bovendien ook controle uitvoeren: ik wil namelijk zoveel mogelijk van de huid gebruiken."

Flanel Accessories
© Flanel Accessories

"Hierdoor zijn al mijn tassen ook uniek, zelfs binnen eenzelfde model zijn er kleine verschillen afhankelijk van het soort huid dat ik die dag heb gebruikt. Ik lanceer ieder seizoen een vijftal modellen - sommigen daarvan zijn gebaseerd op vorige edities, maar ik sta zeker open voor aanpassingen. Het hoeft ook niet allemaal hetzelfde te zijn."

Flanel Accessories
© Flanel Accessories

"Zo heb ik bijvoorbeeld een hele trouwe klantenbasis. Ik ken die vrouwen ondertussen zo goed dat ik blindelings een tas voor hen zou kunnen ontwerpen. Het gebeurt wel eens dat ik een huid tegenkom waarbij ik dan spontaan aan één van mijn klanten moet denken. Ik zal nooit een handtas maken waar ik zelf niet achter sta, dus ik denk dat ik en de mensen die mijn producten kopen eenzelfde esthetiek hebben. Dat maakt het fijn. Ik maak de tassen ook volledig op maat van mijn klant: wanneer zij bijvoorbeeld graag een extra binnenzakje hebben of een bredere schouderband, dan verwerk ik dat allemaal met liefde in mijn ontwerp."

Flanel Accessories
© Flanel Accessories

"Men spreekt altijd maar van 'Belgisch design' maar uiteindelijk zijn er maar weinig ontwerpers die daar prat op kunnen gaan. Ik hamer daar persoonlijk echt op: alles wordt in mijn atelier in België gemaakt. Het is belangrijk dat ik daarmee het verschil kan maken. We moeten trotser zijn op de Belgische kwaliteit en het Belgische vakmanschap."

http://www.flanel-accessories.com/

"Ik wil dat mijn handtassen de draagster een bepaalde attitude kunnen geven zonder dat ze overheersen. Daarom gebruik ik ook zo weinig mogelijk fournituren. Ik denk dat dit pure aspect mensen wel aanspreekt, dat het een soort rustpunt vormt tussen alle Gucci's en Michael Korsen van de wereld. Bovendien zijn ze zo ook makkelijk te combineren: je moet niet nadenken of je tas met zilveren schakels zal clashen bij je gouden statement necklace bijvoorbeeld.""Het allerbelangrijkste voor mij is uiteraard het materiaal: ik ben non-stop op zoek naar mooi, kwalitatief leder - het liefst van de rug van de koe, omdat dat het stevigst is- waaruit ik een tas kan snijden. Ja, echt snijden! Ik gebruik geen kapvormen maar ik leg patronen zoals in de kledingindustrie en snij alles met de hand uit. Dat vergt een extra inspanning maar ik vind dat je het verschil tussen een handgemaakte tas en eentje die van de band komt gerold echt voelt. Door alles zelf te snijden kan ik bovendien ook controle uitvoeren: ik wil namelijk zoveel mogelijk van de huid gebruiken.""Hierdoor zijn al mijn tassen ook uniek, zelfs binnen eenzelfde model zijn er kleine verschillen afhankelijk van het soort huid dat ik die dag heb gebruikt. Ik lanceer ieder seizoen een vijftal modellen - sommigen daarvan zijn gebaseerd op vorige edities, maar ik sta zeker open voor aanpassingen. Het hoeft ook niet allemaal hetzelfde te zijn.""Zo heb ik bijvoorbeeld een hele trouwe klantenbasis. Ik ken die vrouwen ondertussen zo goed dat ik blindelings een tas voor hen zou kunnen ontwerpen. Het gebeurt wel eens dat ik een huid tegenkom waarbij ik dan spontaan aan één van mijn klanten moet denken. Ik zal nooit een handtas maken waar ik zelf niet achter sta, dus ik denk dat ik en de mensen die mijn producten kopen eenzelfde esthetiek hebben. Dat maakt het fijn. Ik maak de tassen ook volledig op maat van mijn klant: wanneer zij bijvoorbeeld graag een extra binnenzakje hebben of een bredere schouderband, dan verwerk ik dat allemaal met liefde in mijn ontwerp.""Men spreekt altijd maar van 'Belgisch design' maar uiteindelijk zijn er maar weinig ontwerpers die daar prat op kunnen gaan. Ik hamer daar persoonlijk echt op: alles wordt in mijn atelier in België gemaakt. Het is belangrijk dat ik daarmee het verschil kan maken. We moeten trotser zijn op de Belgische kwaliteit en het Belgische vakmanschap."http://www.flanel-accessories.com/