Veja gaat prat op duurzaamheid, eerlijke handel en solidariteit. Het vinden van originele recyclagematerialen past dus perfect in het plaatje van dit label.

De fijne schubben van de tropische zoetwatervis tilapia lenen zicht uitstekend voor de Vejaschoen. Elke schoen wordt met de hand ontworpen en vormgegeven. Het exclusieve vissenleer staat bekend als een van de sterkste leersoorten en zorgt er dus voor dat we lang kunnen genieten van de sneakers. Voor iedere schoen gebruikt men negen vissenhuiden die anders zouden wegkwijnen op de afvalberg.

Het verhaal van Veja

Het Franse schoenen- en tassenlabel Veja draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Een Vejaschoen probeert vernieuwende technologie, een minimalistische look en slimme, eerlijke materialen te combineren. Leder voor de Vejasneakers wordt gelooid in een milieuvriendelijk proces met extracten van de Acaciaplant.

Katoen is 100% biologisch en afkomstig uit Tauà, Brazilië. Lokale katoenboeren werken er op agro-ecologische wijze, vrij van chemicaliën en pesticiden en krijgen van Veja een eerlijk loon.

Dat geldt ook voor de rubbertappers in het Amazoneregenwoud, die voor de 40% wild rubber zorgen in een Vejabuitenzool. Door dit rubber te benutten groeit de economische waarde van het regenwoud en draagt Veja bij aan de strijd tegen ontbossing.

Prijzen: 189 euro per paar voor volwassenen, 75 euro per paar voor kinderen.

Veja gaat prat op duurzaamheid, eerlijke handel en solidariteit. Het vinden van originele recyclagematerialen past dus perfect in het plaatje van dit label. De fijne schubben van de tropische zoetwatervis tilapia lenen zicht uitstekend voor de Vejaschoen. Elke schoen wordt met de hand ontworpen en vormgegeven. Het exclusieve vissenleer staat bekend als een van de sterkste leersoorten en zorgt er dus voor dat we lang kunnen genieten van de sneakers. Voor iedere schoen gebruikt men negen vissenhuiden die anders zouden wegkwijnen op de afvalberg. Het verhaal van Veja Het Franse schoenen- en tassenlabel Veja draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Een Vejaschoen probeert vernieuwende technologie, een minimalistische look en slimme, eerlijke materialen te combineren. Leder voor de Vejasneakers wordt gelooid in een milieuvriendelijk proces met extracten van de Acaciaplant. Katoen is 100% biologisch en afkomstig uit Tauà, Brazilië. Lokale katoenboeren werken er op agro-ecologische wijze, vrij van chemicaliën en pesticiden en krijgen van Veja een eerlijk loon. Dat geldt ook voor de rubbertappers in het Amazoneregenwoud, die voor de 40% wild rubber zorgen in een Vejabuitenzool. Door dit rubber te benutten groeit de economische waarde van het regenwoud en draagt Veja bij aan de strijd tegen ontbossing.Prijzen: 189 euro per paar voor volwassenen, 75 euro per paar voor kinderen.