Vrouwen als acteurs Julia Roberts en Gwyneth Paltrow en senator Elizabeth Warren hebben op sociale media miljoenen volgers. Die stellen ze voor een dag graag beschikbaar aan een zwarte vrouwen, zodat hun boodschap de weg vindt naar een breder publiek.

Het spontane initiatief heeft als hashtag #ShareTheMicNow gekregen. De campagne is een idee van mediakantoor Endeavor en een aantal gerenommeerde zwarte schrijvers en modeontwerpers. Het idee kwam voort uit de massale Black Lives Matters-protesten van de afgelopen twee weken, volgend op de dood van George Floyd.

Vrouwen als acteurs Julia Roberts en Gwyneth Paltrow en senator Elizabeth Warren hebben op sociale media miljoenen volgers. Die stellen ze voor een dag graag beschikbaar aan een zwarte vrouwen, zodat hun boodschap de weg vindt naar een breder publiek. Het spontane initiatief heeft als hashtag #ShareTheMicNow gekregen. De campagne is een idee van mediakantoor Endeavor en een aantal gerenommeerde zwarte schrijvers en modeontwerpers. Het idee kwam voort uit de massale Black Lives Matters-protesten van de afgelopen twee weken, volgend op de dood van George Floyd.