Week zonder verspilling, dag 2: deze groenten bewaar je ten onrechte in de koelkast
Ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel wordt weggegooid. Om daar een einde aan te helpen maken, lanceert antiverspillingsapp Too Good To Go nu de Zeven Dagen Zonder Verspilling, met elke dag een nieuwe uitdaging. Op dinsdag: beheer je koelkast goed, dan vergeet je niet wat erin zit.
De koelkast is een fantastische uitvinding die goed eten een pak democratischer en veiliger maakte. Alleen: vandaag wordt hij vaak zo vol geladen dat het erg moeilijk is om het overzicht te bewaren van wat je nog hebt. Zo kent iedereen wel het fenomeen van die vergeten selder of verschillende geopende potten mayonaise.
Op dag twee van Zeven Dagen Zonder Verspilling vraagt Too Good TO Go dan ook om je koelkast wat beter te leren kennen. Dat hoeft niet te stoppen bij de inhoud, want ook een betere kennis van hoe een koelkast functioneert en wat bijvoorbeeld de koudste delen zijn, kan voedselverspilling terugdringen. En wist je dat je sommige producten net beter uit de koelkast bewaart om ze langer in topvorm te houden? Voor deze producten voorzie je beter een mand op je aanrecht:
1/6
© Getty
2/6
© Getty
3/6
© Getty
4/6
© Getty
5/6
© Getty
6/6
© Getty
1/6
© Getty
2/6
© Getty
3/6
© Getty
4/6
© Getty
5/6
© Getty
6/6
© Getty
Meer tips en recepten vind je via Toogoodtogo.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier