Brouwerij Huyghe in Melle, bekend van haar vlaggenschip Delirium Tremens, heeft een panel vrouwen een nieuw bier laten brouwen dat de naam Deliria kreeg. Het nieuwe bier is "geen zoet brouwsel" geworden, maar een zwaar blond Belgisch bier met (net als Delirium Tremens) 8,5 procent alcohol. Volgens brouwmeester Joris Dheedene is de smaak van Deliria "volmondig en zeer uitgebalanceerd".

Deliria verschilt in verscheidene opzichten van haar grote broer Delirium Tremens: Deliria is lichter van kleur, bevat vier graansoorten, drie hopsoorten en andere gist. Enkel de touch van koriander hebben broer en zus gemeen.

Van Deliria werd maar 150 hectoliter gebrouwen. Het bier zal vanaf 1 oktober beperkt in speciaalzaken verkocht worden. Dit weekend is het bier wel al te proeven op de Grote Markt in Brussel.

De ontstaansgeschiedenis van Deliria gaat terug naar 8 maart. In het kader van de Internationale Vrouwendag zocht Brouwerij Huyghe tien vrouwen om een nieuw bier te brouwen. Via sociale media werd nagegaan welke van drie recepten de voorkeur kreeg. Na een brouwdag op 23 maart kreeg het bier vijf maanden tijd om verder te gisten. De bekende "roze olifant" kreeg een prominente plaats op het nieuwe etiket.

Brouwerij Huyghe wil de actie jaarlijks herhalen. "Vandaag worden meer en meer vrouwen onze nieuwe consumenten, en we willen daarvoor openstaan", aldus gedelegeerd bestuurder Alain De Laet. "Tot onze verbazing gingen de vrouwen voor bitterheid, geen extreme bitterheid, maar toch bier met karakter. Die dames gingen niet naar fruitbieren, maar naar fijne degustatiebieren." (Belga/DB)

Brouwerij Huyghe in Melle, bekend van haar vlaggenschip Delirium Tremens, heeft een panel vrouwen een nieuw bier laten brouwen dat de naam Deliria kreeg. Het nieuwe bier is "geen zoet brouwsel" geworden, maar een zwaar blond Belgisch bier met (net als Delirium Tremens) 8,5 procent alcohol. Volgens brouwmeester Joris Dheedene is de smaak van Deliria "volmondig en zeer uitgebalanceerd". Deliria verschilt in verscheidene opzichten van haar grote broer Delirium Tremens: Deliria is lichter van kleur, bevat vier graansoorten, drie hopsoorten en andere gist. Enkel de touch van koriander hebben broer en zus gemeen. Van Deliria werd maar 150 hectoliter gebrouwen. Het bier zal vanaf 1 oktober beperkt in speciaalzaken verkocht worden. Dit weekend is het bier wel al te proeven op de Grote Markt in Brussel. De ontstaansgeschiedenis van Deliria gaat terug naar 8 maart. In het kader van de Internationale Vrouwendag zocht Brouwerij Huyghe tien vrouwen om een nieuw bier te brouwen. Via sociale media werd nagegaan welke van drie recepten de voorkeur kreeg. Na een brouwdag op 23 maart kreeg het bier vijf maanden tijd om verder te gisten. De bekende "roze olifant" kreeg een prominente plaats op het nieuwe etiket. Brouwerij Huyghe wil de actie jaarlijks herhalen. "Vandaag worden meer en meer vrouwen onze nieuwe consumenten, en we willen daarvoor openstaan", aldus gedelegeerd bestuurder Alain De Laet. "Tot onze verbazing gingen de vrouwen voor bitterheid, geen extreme bitterheid, maar toch bier met karakter. Die dames gingen niet naar fruitbieren, maar naar fijne degustatiebieren." (Belga/DB)