Smaakvol comfortfood: recept voor Thaise zeebaars in zoutkorst met noedelsalade
-
Difficulty
Average
Haast en spoed zijn zelden goed. Gelukkig is er in het weekend extra veel tijd om nieuwe recepten uit te proberen. Deze week: Thaise zeebaars in zoutkorst met een noedelsalade.
Ook lekker met een minder bekende vissoort zoals forel of makreel. Vraag je vishandelaar welke vis in het seizoen is.
Voor 4 personen
Voor de zeebaars in zoutkorst:
2 grote zeebaarzen of 4 kleintjes, schoongemaakt
4 cm gember
2 limoenen
2 stengels citroengras
2 rode chilipepers
4 limoenblaadjes
2 kg grof zeezout
2 eiwitten
Voor de noedelsalade:
250 g rijstnoedels
1 rode paprika
1 wortel
1 komkommer
3 lente-uitjes
handvol verse koriander
2 takjes munt
80 g geroosterde pindanoten
1 tl sesamzaadjes
Voor de dressing:
3 el sojasaus
2 el vissaus
1 el sesamolie
sap van 1 limoen
1 el bruine suiker
1 el sesamolie
sap van 1 limoen
1 el bruine suiker
1.Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gember en limoen in plakjes. Plet en snijd het citroengras middendoor. Vul de buikholtes van de zeebaarzen met plakjes gember, limoen, citroengras, rode chilipepers en limoenblaadjes.
2. Meng het zeezout met de eiwitten in een grote kom tot je een stevig mengsel krijgt. Leg een deel van het zoutmengsel op een bakplaat in de vorm van de zeebaarzen. Leg de zeebaarzen op het zoutbed en bedek ze volledig met de rest van het zoutmengsel.
3. Bak de zeebaarzen ongeveer 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het zout hard is geworden.
4. Spoel de paprika, wortel en komkommer. Snijd de paprika in fijne reepjes, de wortel in slierten met behulp van een dunschiller en de komkommer in halve schijfjes. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
5. Hak ondertussen de pindanootjes en snijd de lente-uitjes fijn. Meng de gekookte noedels met rode paprika, wortel, komkommer, lente-uitjes, koriander, sesamzaadjes en geroosterde pinda’s in een grote kom.
6. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een apart kommetje. Giet de dressing over de noedelsalade en meng goed.
7. Schik de noedelsalade in een schaal. Klop de zoutkorst kapot en fileer de vis voorzichtig. Leg de filets op de salade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier