Zuurdesemwafels
Dit recept van de Canadese Ione Christensen maakt ze met haar zuurdesem die dateert van 1896, toen haar overgrootvader op zoek was naar goud tijdens de goldrush van Klondike.
Dit recept van de Canadese Ione Christensen maakt ze met haar zuurdesem die dateert van 1896, toen haar overgrootvader op zoek was naar goud tijdens de goldrush van Klondike.
Ingrediënten
- 500 g vloeibare desem (voeg een eetlepel suiker toe als je het wat zoeter wilt)
- 3 eieren
- 100 g olie
- 5 g bicarbonaat
- 10 g zout
Bereiding
1. Meng het zout met de desem. Klop de eieren los en meng onder de desem, voeg daarna de olie en het bicarbonaat toe. Als het deeg te droog is, voeg je nog wat water toe tot het de gewenste consistentie heeft.
2. Verhit het wafelijzer en bak de wafels goudbruin en krokant.
3. Serveer zoet met bessen, room, esdoornsiroop, confituur of hartig met worstjes of spek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier