Zuurdesemtoast met huisgemaakte tarama en mosterdblad

Zuurdesemtoast met huisgemaakte tarama en mosterdblad

Sail & Anchor: ‘Deze toast met tarama is een typisch voorgerecht bij onze Sunday roast. Het is een gerechtje dat tussen ontbijt en lunch zweeft: de perfecte hartige start.’

Voor 4 personen
  • 1 snede zuurdesembrood, ±3 cm dik
  • 200 g kuit van tarbot
  • 400 ml koolzaadolie
  • 100 ml water
  • 50 g zout
  • 1 teentje look
  • olijfolie
Garnituur
  • foreleitjes
  • mosterdblad
  • olijfolie
Bereiding
  1. Wrijf de kuit in met het zout en laat 24 uur rusten. Wrijf het zout van de kuit en laat 24 u drogen op kamertemperatuur.
  2. Blend de gedroogde kuit samen met het water en giet er in een dunne straal de olie bij zodat je een mayonaiseachtige emulsie krijgt.
  3. Smeer het brood in met wat olijfolie en rooster in een pan.
  4. Strijk de toast in met een teentje look, besmeer met de tarama en werk af met de foreleitjes, het mosterdblad en wat olijfolie.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content