Zuurdesemtoast met huisgemaakte tarama en mosterdblad

07-03-2018, 13:21
Bijgewerkt op: 22-06-2024, 10:18
Sail & Anchor: ‘Deze toast met tarama is een typisch voorgerecht bij onze Sunday roast. Het is een gerechtje dat tussen ontbijt en lunch zweeft: de perfecte hartige start.’
Voor 4 personen
- 1 snede zuurdesembrood, Ā±3 cm dik
- 200 g kuit van tarbot
- 400 ml koolzaadolie
- 100 ml water
- 50 g zout
- 1 teentje look
- olijfolie
Garnituur
- foreleitjes
- mosterdblad
- olijfolie
Bereiding
- Wrijf de kuit in met het zout en laat 24 uur rusten. Wrijf het zout van de kuit en laat 24 u drogen op kamertemperatuur.
- Blend de gedroogde kuit samen met het water en giet er in een dunne straal de olie bij zodat je een mayonaiseachtige emulsie krijgt.
- Smeer het brood in met wat olijfolie en rooster in een pan.
- Strijk de toast in met een teentje look, besmeer met de tarama en werk af met de foreleitjes, het mosterdblad en wat olijfolie.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier