Zuurdesembrood met rozemarijn en rozijnen
Voor 2 stuks zuurdesembrood :
Voor 2 broden:
15 g verse gist
1 kg wit broodmeel
1 el zout
150 g rozijnen
4 el fijngehakte rozemarijn
Beleg:
2 kleine courgettes
1 el olijfolie
eikenbladsla
8 plakjes brie
2 el pijnboompitten, geroosterd
Dag 1: meng de gist met 90 ml warm water. Laat 15 min. staan tot de gist schuimt. Voeg 100 g bloem toe en laat de starter 24 uur rusten op kamertemperatuur.
Dag 2: voeg 175 g bloem en 1,2 dl warm water toe aan de starter en laat nogmaals 24 uur rusten.
Dag 3: voeg de resterende bloem, het zout en 4 dl warm water toe. Kneed er de rozijnen en rozemarijn door. Kneed het deeg 10 minuten en doe het in een kom. Dek af en laat 1,5 uur rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is. Kneed nog 3 minuten en verdeel het deeg in twee. Vorm er twee grote ovalen van en leg ze op een bakplaat. Bestuif met bloem en laat 30 minuten rijzen. Verwarm de oven op 200°C. Zet een braadslee met water in de oven (voor een knapperige korst) en bak de broden 45 minuten. Snij de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster in een grillpan. Beleg de sneden zuurdesembrood met wat sla, plakjes courgette en brie en strooi er pijnboompitten over.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier