Zuiderse groentetorentjes met geitenkaas en vinaigrette met zongedroogde tomaten
10-06-2011, 14:52
Bijgewerkt op: 26-06-2023, 21:41
Voor 4 personen
- 1 dunne courgette
- 1 dunne aubergine
- 1 zoete aardappel
- 2 el olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 2 kleine tomaten
- 4 plakjes geitenkaas
- luzernescheuten
- 12 kapperappeltjes
- Voor de vinaigrette:
- 1 theelepel pasta van zongedroogde tomaten
- 1/4 theelepel pimentón
- 2 theelepel sherryazijn
- 4 el extra vergine olijfolie
Bereiding
- Snij de courgette en aubergine in 8 plakken van 0,5 cm. Zorg ervoor dat de plakken even groot zijn. Schil de aardappel en snij hem in 8 dunne plakken.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de courgette, aubergine en aardappel gaar op middelhoog vuur. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en peper.
- Rooster de paprika’s onder een hete grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Verwijder de schil en zaadjes, en steek 12 rondjes uit het vlees.
- Snij de tomaten in 4 dikke plakken en snij de plakken geitenkaas bij tot ze dezelfde grootte hebben als de groenten.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten samen te roeren.
- Maak vier torentjes van de groenten en de geitenkaas en schik ze op vier borden.
- Druppel de vinaigrette rond de torentjes en werk af met enkele scheuten en kapperappeltjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier