De werkwijze voor deze eenvoudige kip met oesterzwammen en pasta is geïnspireerd op een recept van de Britse TV-kok Jamie Oliver.
Voor 4 personen
- 2 dubbele kipfilets
- 4 tomaten
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 250 g verse oesterzwammen, in repen
- vers basilicum (een 5-tal blaadjes)
- verse dragon (3 à 4 blaadjes per halve kipfilet)
- 1 glas droge witte wijn
- peper en zout
- 400 g pasta naar keuze
- parmezaan (in schilfers)
Bereiding
- Snij de twee kipfilets in twee delen. Kruid het vlees met peper en zout en bak de filets kort in olijfolie, zodat het vlees een mooi korstje heeft.
- Neem een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en plooi de randen omhoog. Giet een flinke scheut olijfolie in de folie en leg daarop de gebakken stukken kip. Leg op elk stuk 3 à 4 blaadjes dragon. Dek het vlees verder af met stukjes tomaat, repen oesterzwam, geperste knoflook en kleingesneden basilicumblaadjes.
- Besprenkel alles met droge witte wijn en kruid met peper en zout. Sluit de folie volledig en leg het pakket op een bakplaat. Verwarm de oven op 220°C, schuif het pakket in de oven en laat garen gedurende 20 à 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de stukken kip).
- Kook terwijl de kip gaart 400 g pasta al dente. Schik een stuk kip en wat pasta in warme diepe borden en verdeel het mengsel van olie en groenten erover. Versier de bereiding met wat parmezaanschilfers.