Zomerse couscous

Haal je energie uit deze lekkere couscous met zongedroogde tomaatjes, pistachenoten en tal van hartige kruiden. Helemaal niet moeilijk om te maken en snel klaar.

Ingrediƫnten

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 500 g couscous
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
  • 1 el gemalen gember
  • 1 tl gemalen kardemom
  • een snuifje Marokkaans zout
  • 1/2 oranje paprika
  • 1 venkel
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 4 el pistachenoten
  • een handvol basilicum, fijngehakt
  • peper van de molen

Bereiding

1. Breng de groentebouillon aan de kook. Doe de couscous in een ondiepe schaal en giet er de bouillon over. Laat even rusten en roer los met een vork. Voeg de olijfolie toe en kruid met de ras el hanout, gember, kardemom, het Marokkaans zout en peper.

2. Snijd de paprika, venkel en zongedroogde tomaten in zeer kleine blokjes. Snipper de knoflook en laat even fruiten met de groenten. Schep onder de couscous met de pistachenoten en basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content