Voor 4 personen
- 1 courgette
- 5 cl olijfolie extra vierge
- 1 pakje spekblokjes
- 300 g gepelde grijze garnalen
- enkele druppels balsamico
- zwarte peper
- 4 verse tuinkruiden
Bereiding
- Was de courgette en snijd de uiteinden weg. Snijd de groente eerst in vier Ć vijf stukken, snijd elk stuk nog eens overlangs doormidden en versnijd alles in staafjes van ongeveer 2 op 2 cm.
- Verhit de olijfolie in een wokpan; Voeg de spekblokjes toe en bak ze al roerend 2 minuten aan.
- Voeg aan de courgettestaafjes en de spekjes wat zwarte peper van de molen toe (geen zout wegens de spek en de garnalen). Roerbakken op een hevig vuur gedurende 5 minuten (de groentestaafjes moeten knapperig blijven). Schud de wokpan geregeld op.
- Neem de pan van het vuur, voeg de garnalen toe en schud de pan enkele keren op. Besprenkel met balsamico-azijn.
- Verdeel de bereiding over diepe borden. Garneer met een boeketje verse tuinkruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier